Island for sale (sponsors gezocht)

Door: Ivo & Mayke

Blijf op de hoogte en volg Mayke en Ivo

30 Juli 2011 | Belize, Caye Caulker

Island life is just wonderful!

Beetje duiken, beetje luieren in de zon en s’avonds op zoek naar de meest verse vis op de BBQ. Met de fiets doe je er 10 min. over om van het ene punt naar het andere te rijden. En alles lijkt extra lekker! Coconut icecream, a whole lobster, banana cake en chocolate brownie mmmmmmmmmmmmm. Bobbie Marley’s all over the place and de prachtige caribbean sea gewoon voor de deur. Seriously easy going.

Gisteren hebben we dan eindelijk de befaamde blue hole- duik gemaakt. Half 6 s’ochtends verzamelen en 2 uur met de boot naar een blauw gat van 340 meter doorsnee en 122 meter diep. We zouden een duik maken van 40 meter diep met de kans op haaien, manta’s etc….spannend! Nou de enige garantie bleek een grote zwarte leegte, stalagtieten op 45 meter diepte en een behoorlijke nitrogen narcoses (stoned onderwater!) op de weg terug naar boven. Wat een absurde duik! Op de weg naar beneden kwamen we enkele haaien tegen, maar verder hebben we helemaal niets gezien. Zo stoned als een garnaal weer naar boven ( komt door het snel naar 40 meter gaan) en daarna op de boot met een gevoel achter blijven van; What just happened, What did we miss? Haha, behoorlijk overrated dus, die hele blue hole. Maar de andere 2 duiken die we daar in de buurt hebben gemaakt, maakten alles weer goed.

Aangemeerd voor een onbewoond eilandje, Half moon caye, waren we de enige duikers…..en het was prachtig! Het koraal nog helemaal intact en ontzettend gevarieerd ,gevuld met allerlei visjes, rays, turtles en macro-life. Genieten!!!!!

Misschien toch maar hier blijven de komende 8 maanden? Het bevalt ons hier wel. We kunnen al een privé eilandje kopen voor 350.000 USD, met pier en zandstrand! Wie sponsort? Wie komt ons opzoeken?

Vandaag toch maar de spullen gepakt. En weer het nodige overbodige achtergelaten, overal waar we komen laten we wel wat liggen; we hebben echt veel te veel bij ons en gaan steeds lichter reizen, prima! We verlaten het eiland en gaan richting de jungle van Belize, naar het plaatsje San Ignacio. Toen we op de pier, wachtend op de ferry, tegen een mannetje zeiden dat we het jammer vonden om te gaan zei hij; no worries mon, you can always come back, you’re always welcome on the caye mon. Nice!

Ondertussen zitten we in San Ignacio in een soort jungle lodge. Gaan vandaag paardrijden en morgen cave-tuben....poeh wat een actie opeens.

• 30 Juli 2011 - 16:15

Ika:

pictures! I want pictures!

• 30 Juli 2011 - 16:30

Michelle:

Mooie foto's, mooie verhalen, maar...Ik mis jullie!

• 30 Juli 2011 - 17:48

Pascal:

het kriebelt langs alle kanten....... Vakantietijd......ik kan niet wachten ( en Michelle ook niet)

• 30 Juli 2011 - 18:22

Inge:

Wow wat een mooie foto's!! Ik snap goed dat jullie hier willen blijven! Als dit t paradijs is wil ik wel een dealtje maken met onze lieve heer ;-) adios!

• 31 Juli 2011 - 21:36

Mayke En Ivo :

hela hela!!!!! Zo leuk om van iedereen berichtjes/ reacties te lezen.
    Vooral blijven posten hoor!!!!
    Wij komen net terug van Cavetubing, midden in de jungle...............amazing!

Dikke kus
    Mayke en Ivo

• 02 Augustus 2011 - 17:09

Val&Ils&Sam&Saar CC:

Via google op jullie site terecht gekomen. Wij vertrekken zondag naar Mexico, Guatemala en Belize.. en hebben alvast wat pret beleefd aan het bekijken van jullie foto's/ verhalen. Veel plezier! Gave reis wat jullie doen! Groetjes Valentino&Ilse